Kāpēc labi ir saldēti dārzeņi?
Kamēr iepriekšējā rudens raža jau ir beigusies un jaunās vēl nav, kā alternatīvu var izmantot saldētus dārzeņus. Vai ir dārzeņi, kuri saldētā veidā ir veselīgāki nekā svaigā? Skaidro ''Veselības centrs 4'' filiāles ''Anti-Aging Institute'' uztura speciāliste Baiba Iskrova
Kāpēc labi ir saldēti dārzeņi?
"Pirmkārt, ērtība, jo tie ir jau gatavi, sagriezti gabaliņos, mēs varam ņemt cik mums vajag un lietot, cik mums gribas. Līdz ar to mums nepaliek nekādi atlikumi, kas varētu būt no svaigiem dārzeņiem.
Otra lietas, kas jāņem vērā ir cena, jo cena mēdz atšķirties, ja mēs skatāmies uz kilogramu, cik ir svaigiem un saldētiem dārzeņiem. Līdz ar to cilvēkiem, kuriem finanses neatļauj tik plaši rīkoties ar svaigiem dārzeņiem, tad noteikti saldēti dārzeņi ir kolosāla alternatīva," norāda uztura speciāliste.
Dārzeņi saldēšanai tiek novākti, kad tie ir pilnbriedā, sasaldējot minerālvielas un šķiedrvielas saglabāsies. Tomēr vitamīnu daudzums atkausējot gan var samazināties. Uztura speciāliste neiesaka sasaldēt lapu salātus, sīpolus, arī kartupeļi labāk uzglabāsies svaigā veidā.
Uztura speciālisti iesaka, ka cilvēkam dienā ir jāuzņem 500 grami dārzeņu. 250 gramiem obligāti jābūt svaigā veidā un atlikusī daļa var būt arī saldēta.
Vairāk lasiet portālā "Kasjauns.lv"