Trekns biezpiens vai vājpiena – kurš veselīgāks?
Biezpiens kā produkts ir veselīgs, un pievienotais tauku daudzums ir faktors, kas veselam cilvēkam nav tik būtisks. Stāsta ''Anti - Aging Institute'' uztura speciālists Mg.sc.sal. Ansis Zauers
Uztura speciālists skaidro, ka biezpiens kā produkts ir veselīgs, un pievienotais tauku daudzums ir faktors, kas veselam cilvēkam nav tik būtisks. "Tas varētu būt aktuāls cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar tauku sagremošanu, kuriem aizkuņģa dziedzeris neizdala fermentus, kas no žults emulģē taukus," akcentē speciālists.
Viņš uzskata, ka biezpiens ir tāda kā Latvijas lielā dāvana, un ir jāpriecājas, ka mums šāds produkts ir pieejams. Tā pamatā ir olbaltumvielas, kas ir īpaši vērtīgas senioriem, jo viņiem pilnvērtīgas olbaltumvielas ikdienas uzturā pietrūkst.
"Mēs pārsvarā ēdam biezpienu ar krējumu, un krējums ir tieši tie tauki, ko pievienojam, tā kā 5% vai vairāk tauku procentu tieši biezpienā nav pat svarīgi. Ja pievieno klāt vēl ķimenes, sanāk ideāla maltīte," stāsta Ansis Zauers.
"Pārtikas revidents" ir analītisks raidījums, kas pēta veikalu plauktos un tirgū pieejamās pārtikas izcelsmi, saturu un cenu atšķirību, katru nedēļu īpašu uzmanību veltot kādam produktam, produktu grupai vai produkta sastāvdaļai.
Vairāk lasiet portāla "Mammamuntetiem.lv"