Cukurs kaitē mūsu veselībai
Lai arī pārmērīgu cukura lietošanu mēdz galvenokārt saistīt ar liekā svara risku, iespējams rasties arī veselības problēmām, kas vismaz sākotnēji var būt nemanāmas. Cukurs spēj veicināt virkni dažādu slimību, jo tas organismā rada labvēlīgu vidi dažādām baktērijām, vīrusiem un sēnītēm, norāda ''Anti-Aging Institute'' dermatoloģe un imunoloģe Tatjana Ļiņova.
Spēriens imunitātei
- Baktērijām, vīrusiem un arī sēnītēm ļoti garšo cukurs. Ja mēs esam, vienkāršā valodā sakot, saldāki, tad esam ļoti labvēlīgas mājas baktērijām, sēnītēm un mazāk - vīrusiem,-skaidroja imunoloģe Ļiņova.
Vaicāta, vai, samazinot cukura patēriņu, iespējams slimot mazāk, ārste atbildēja apstiprinoši. - Organisms nav aizņemts, cīnoties visu laiku ar nesaprotamiem iekaisumiem, kas tiek radīts uzturvielu proficīta (pārpalikuma) rezultātā,- norādīja Ļiņova.
Ārste skaidroja, ka, piekopjot neveselīgu dzīvesveidu, bez adekvātas fiziskas slodzes un patērējot ļoti daudz vieglo ogļhidrātu, tādējādi pieņemoties svarā, imunitātei tiek dots “spēriens”, uz ko tā atbild ar iekaisumu.
Vairāk lasiet laikraksta ''Ludzas Zeme'' 2021. gada janvāra izdevumā